sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kajaani KV Tamminäyttely 2013

Tuomari: Natasa Davidovic, Serbia

Lukitarin Beware the Heavens AVO ERI/1 SA PN3 CACIB

Viggoli kehässä, kuva: Anni Korhonen

torstai 10. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, mutta melkolailla vanhat kujeet

Vain yksi on joukosta pois. Salli-muori jätti tämän maan pölyt tassuistaan marraskuun lopulla ja siirtyi tarkkailemaan maailman menoa pilven reunalta. Ikävä iskee välillä kuin kymmenen kilon leka, mutta tiedän ratkaisun oikeaksi, sillä Sallukka meni viimeisinä viikkoinaan tosi nopeasti huonommaksi; nukkui paljon ja söi tavallistakin huonommin. Eläinlääkäriä lainatakseni "valitettavasti vanhuuteen ei ole vielä keksitty parannuskeinoa". Salli nukkui rauhallisesti pois eläinlääkärin vastaanotolla ja vetäisi viimeiset henkoset läheisten ihmisten ollessa vierellä.

Alkavan vuoden suunnitelmiin kuuluu B-penskojen terveystutkimuksia. Sama suunnitelmahan oli päättyneellä vuodellakin, mutta peruin jo varatut tarkit, kun päätin lykätä tutkimuksia kolmen vuoden rajapyykin yli, jotta polvitutkimustulos pysyisi voimassa koirilla lopunikää. Alle kolmevuotiaalle koiralle suoritettu polvitarkastus on voimassa kaksi vuotta tutkimushetkestä laskien.

Näyttelyvuoden perinteiseen aloittajaan, KajaaninTamminäyttelyyn, meidän koiristamme ei tänä(kään) vuonna osallistu kukaan. Kasvateista arvosteltavaksi on ilmoittautunut Viggo-neiti, jonka tapaamista omistajineen odotan jo innolla. Kehän reunalla nähdään!